lauantai 27. elokuuta 2011

Tattikoiran koulutus, lyhyt oppimäärä

Hommahan menee näin:

Etsi metsästä se ainut sinne putkahtanut tatti.
Tuo se kotiin ja näytä koiralle, hoe samalla "tatti, tatti".
(koira vilkuilee sinua hämmentyneenä)

Piilottele tattia eri paikkoihin ja yritä saada koira kiinnostumaan sen löytämisestä.
(koira etsii kattia)
Ai niin, muista koirakarkit.

Pistä tatti koiran nenän eteen ja kun se koskettaa sitä kuonollaan, anna koirakarkki ja kehu ylitsevuotavasti.
(koira katselee hämmästyneenä tanssimistasi)
Piilota tattia taas eri paikkoihin, opasta koira sen luo.
Jee, se löytyi taas! Anna karkkia itsellesi ja koirakarkkia koirallesi.
Muutaman toiston jälkeen koira kyllä ymmärtää, että tattia on tökättävä kuonolla ja siitä saa namia. (katseessa on edelleen epäuskoa)

Siirry käytännön harjoituksiin:

Törmää metsässä ensimmäisenä tuoreisiin hirvinjälkiin ja yritä pysyä ryteiköissä koirasi tahdissa. Älä välitä naamallesi piiskaavista risuista ja hämähäkinseiteistä.

Yritä vaudissa vilkuilla niitä tatteja. Koirasi on päättänyt etsiä vähän suurempaa saalista. Se vetää koko ajan vastakkaiseen suuntaan. Kori täyttyy havunneulasista ja metsässä näyttää kasvavan vain myrkkysieniä.

Hoe silloin tällöin varmuuden vuoksi "tatti", ties vaikka koirasi muistaisi miksi olette metsään lähteneet.

Pysähdy vihdoin helpompikulkuisella sammalikolla, huokaise ja pyyhi hikeä. Koirasi nousee männyn runkoa vasten tarkastamaan oravan jälkiä. Samalla se tallaa metsän toiseksi ainoan pikkuruisen tatin päälle. Hetkellisesti mielesi kirkastuu ja näytät koiralle saaliin. Koira kävelee edestakaisin tatin yli ja miettii mihin se penteleen orava on mennyt.

Luovu toivosta ja palaa kotiin.

Seuraavan kerran mene eri metsään vain lenkille koiran kanssa, ilman koreja. Kanna löytämäsi tattisaalis sylissäsi kotiin.

Pitkä oppimäärä: hanki riistaveretön seurakoira.

tiistai 23. elokuuta 2011

Lempiharrastus




Näin muikeana on mäyräkoira kun pääsee autolla ajelemaan. Bensan hinnan huomioon ottaen ei tietysti mikään halpa harrastus, mutta onneksi tähän voi liittää lieventäviä talousasiainhaaroja, kuten marjastus tai puusavotta.

maanantai 22. elokuuta 2011

Makee rinkeli


Kesälomareissulta tarttui mukaan Terapeutille tuliainen, tämmöinen "rinkeli", jossa saa näköjään makoisat unet. Tämä on luonnollisesti sohvan päällä, ei suinkaan lattialla. Aiemmin mäyräkoira kaapi sohvalla lojuvat kaksi tyynyä keoksi ja nukkui niiden päällä. Nyt voi kellahtaa rinkeliin. Valitettavasti myös Hra Pesonen on mieltynyt uuteen nukkumapaikkaan. Jos kissa on ehtinyt ensin rinkeliin, ei Terapeutti aja sitä pois vaan mulkoilee ja huokailee aikansa ja tyytyy sitten rakentelemaan kolon vanhojen tyynyjen väliin.

Ois siis pitänyt ostaa näitä kaksi. Meilläpäin ei ole Biltemaa, joten sitä suuremmalla syyllä ostosten määrä ois pitänyt vähintään tuplata. Hintaa oli näköjään 7,99 kun roskista tässä samalla pengon. Rinkelin sisällä on irtotyyny, jota Terapeutti aina ruokailun jälkeen imeskelee, joten tyyny on jo täynnä sylkiklönttejä. Siellä on sisällä mäyräkoiran himoitsemaa vanua. Rinkelin syönti on siis ehdottomasti kielletty!

lauantai 20. elokuuta 2011

Haloo onko valoo?

Nyt meinas ottaa ohraleipä, oli meinaan niin pitkä tauko kirjottelussa etten enää muistanut salasanaa ja jäi saunakin lämmittämättä kun pähkäilin miten pääsen tänne plokiin ja blogger tempaisi minulle yhtäkkiä uuden blogin jossa luki "et kirjoita vielä yhtään blogia" vaikka yritin vaan kirjautua tänne sisään. Mitä mitä! Sitten kolusin näitä ohjeita ja lopulta taisi olla bloggerkin sekaisin. Nyt minulla on siis varjoprofiili jossain, enkä enää käsitä miten saan sen pois. Illan tuskailun jälkeen palasin sammuttamaan rakkinetta ja simsalabim, kokeilin vielä kerran kirjautumista ja kas kummaa, muisti palasi pätkittäin ja nyt siis olen täällä, huh. Taisi olla liian pitkä tauko.

Kesä mennä humahti ohi, nyt sitten vaan haistellaan syksyn tuntua ilmassa. Kesällä en ottanut mäyriksestäkään kuin pari kuvaa, mitenkä se tuo aika tuolleen taas meni. No, entiseen malliin on koiran elämä, makoilee parhaillaan meidän sängyssä kun Hänen sohvalleen on majoittunut yövieras. Tarttee vissiin vetäytyä karvakasan viereen, kellokin on jo oho, puol kaks?? Että tästä se taas lähtee. Haukotuksia!