lauantai 15. toukokuuta 2010

Mäyräkoiratyövoimaa



Pihamme ainoa varjoisa paikka on tässä. Vielä kaksi päivää sitten siinä sijaitsi vanha leikkimökki, joka toimitti lähinnä ruohonleikkuritallin virkaa. Sitten saapui lämmin ilmavirtaus. Mitä tekee ihminen kun lämpömittari näyttää +28?

No ihminenhän alkaa raivopäisenä purkamaan sitä leikkimökkiä, että saadaan sen tilalle varjoisa oleskelupaikka. Ja luonnollisesti koko perhe valjastetaan mukaan tähän touhuun. No ei siinä mennytkään kuin yksi iltapäivä, kun alue oli siistitty ja leikkimökki lautoina pinossa.

Nyt astuu talkoisiin mukaan myös perheen mäyräkoira. Sen kyvyt oivallisena kaivajana on kyllä huomattu, marjapensaathan on miltei kaivettu leijumaan ilmassa. Siis koira mukaan maankääntötalkoisiin. Se on nopeampi ja tehokkaampi kuin talikon varressa huhkiva ihminen. No hikihän siinä tulee, koirallekkin. Välillä käydään sisällä viilentämässä tunteita. Mutta hyvä siitä vielä tulee. Nurmikko on vielä pussissa siemeninä.

Mitähän sitä saisi aikaiseksi, jos olisi useammin tällainen ilma?

6 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Meillä tarvitsisi pottumaa käännellä. Millähän sitä saisi valjastettua yhden mäyräkoiravoiman maata kuopimaan?

Täälläkin on lämmin mutta ei täällä mitään +28 ole ollut. Juuri ja juuri +20 ja kylmä tuuli mereltä. No kyllä se lämpiää täällä Kirkkonummellakin. Terveisin
Ossi ja M-L

Sohvi kirjoitti...

Lasket vaan Ossin pottumaalle pitkässä narussa; loppu sujuu luonnostaan!

No on ollut muutaman päivän oikein eteläisen euroopan lämpötilat, just sopivat jäätelön syönnille. Terapeutti on viettänyt keskipäivän siestaa sisällä, sohvan alla viileässä.

Eiköhän ne lämpimät ilmamassat tule pian teillekkin, ja sitten merituuli tuntuukin ihanan vilvoittavalta!

Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Tuota taipumusta kaivamiseen kannattaa hyödyntää kaikessa mahdollisessa. Meillä usealle pehkolle paikka on kaivatettu koiralla :) Pitäähän senkin jotain ruokansa eteen tehdä...

Helteillä on kyllä hienoa puuhastella ulkona. Tuntea jokena valuva hiki selässä, tuntuu ettei mitään jaksa, mutta mitä kuumempi sitä nopeammin yleensä homma valmistuu.

nakkila kirjoitti...

=) Minulle kävi viime kesänä niin että eksyin metsässä vanhaan pihapiiriin..siellä oli ihana perenna ja halusin sen tietenkin matkaan...ei minulla olut mitään lapiota mutta sain ahaa elämyksen ja usutin nakit kaivamaan..sieltä nousikin pika pikaa perenna ja nyt pihassani kasvaa iso ja tuuhea sellainen..nakkivoima rulaa;P

Nelli kirjoitti...

Nelli tulisi mielellään kokeilemaan kaivuuhommia. Vähän on "mummolan" pihaa yritetty käännellä. :)

Sohvi kirjoitti...

Siis mainio kaivinkone tämä nelijalkainen ystävämme. Perennojen kaivaminen nelijalkavedolla onkin hyvä idea!

Ollaan oltu ulkona vielä hyvän sään aikaan niin ettei ole tullut täällä blogissakaan käytyä. Suomalaisen pitää huhkia noin kolmessa kuukaudessa kaikki talven aikana kerääntyneet pihahommat, ja sitten pitää taas odotella pitkä talvi että taas pääsee kaivamaan...juu, kyllä meille sopis yks Nellikin tänne urakoimaan!