torstai 10. marraskuuta 2011

Aamujuoksentelua








Tästä ei kuulkaa aamut parane! Yöllinen pakkanen ja aamullinen auringonnousu oli sellainen yhdistelmä, että ei auttanut muu kuin lähteä kirmailemaan pitkin peltoa tuon nelivedon tassunjäljillä. Luterilainen työmoraali jouti takavasemmalle ja markkinavoimat ja talouden kasvu saivat odotella sen aikaa kun ihmettelin maailmaa. Joinakin aamuina se vaan näyttää kauniimmalta.

Terapeutilla ei ollut mitään tätä aamujuoksentelua vastaan. Se on ollut kadehdittavan energinen niin aamulla kuin illallakin ja kovin ralli alkaa silloin kun pitäisi käydä nukkumaan. Ja kun Isäntä laittoi lintulaudan ikkunan taakse, niin kyllä on taas mäyräkoiran maailma mallillaan. Siitä alkaa meidän talviaika. Talitiaisten laskemisesta aamulehden aikaan. Silloin on se pieni seesteinen hetki myös mäyräkoiran elämässä.

5 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Teillä ollut näköjään hieno pakkasaamu. Lucky you!
Me saimme nauttia tihkusateesta. Käytiin tänään kaksi lenkkiä metsässä ja koirapuistossa. Märässä maassa on mahtavat hajut - siinäpä ne positiiviset asiat tästä kelistä.

Sohvi kirjoitti...

Kyllä tästä aamusta otettiinkin kaikki irti, tää vuodenaikahan on siitä mainio että tulee herättyä ennen auringonnousua. Välillä kyllä tuntuu että oikeaa auringonpaistetta tarjoillaan vaan pikku teelusikalla kun vois sitä kauhallakin annostella. No, sitä suurempi on riemu kun tämmöinen aamu koittaa. Pakkasta oli aamulla -7.

Luulin muuten, että olin kirjoittanut otsikoksi aamuoksentelua, mutta kyllä siinä sittenkin oli kaikki kirjaimet mukana!

Marja-Leena kirjoitti...

Näin hienona päivänä kannattaakin ottaa ilo irti elämästä.Täälläkin oli mahtava päivä ja yöllä ollut selkeästi pakkasta. Meillä käy lintulaudalla tiaisten lisäksi käpytikka ja närhi. Näistä kahdesta en nyt ole niin superiloinen mutta onhan niidenkin elettävä. Terveisiä teille kaikille M-L ja Ossi

Jalo kirjoitti...

Ohhoh, komea keli! Täällä eletään vielä tassupesujen aikaa, Aurajoen ranta on melkeinpä kuraisimmillaan nyt.

Pakastavia kelejä odotellessa!:)

Sohvi kirjoitti...

Marja-Leena: Lintulauta kuuluu jotenkin talveen, sen pitää olla siinä kun muuten tulee ihan orpo olo, mäyräkoirallekkin. Meillä on vuosia asustanut kaksi pihaharakkaa, ne on melkein perheenjäseniä. Toivotan niille aamuisin hyväthuomenet ja joskus ne vastaavat. Hauskoja seurattavia.

Jaltsalandia: Onneksi tuli eilen nautittua kelistä, sillä tänään ollaan taas pilviverhon alla ja normimarraskuun keli palasi. Äh!

Sullapa onkin hauska blogi! Tulenkin lukemaan lisää. Tuo johtojen pureskelu muuten on aika merkillistä, Terapeutti puri ensimmäisenä päivänä käynnissä olevan imurin johdon poikki, onneks ei tapahtunut mitään traagista. On se nyt jättänyt moiset puuhat, mutta aluksi sai oikein kytätä ettei koira ole johdon toisessa päässä kun jotain teki. Ja tämä kaikki meidän läsnäollessamme, ei suinkaan yksin ollessa. Se onkin jo hankalampi homma.
Terveisiä Turkuun!