tiistai 16. marraskuuta 2010

Kello 13



Joskus sitä huomaa päivän menneen aivan eri tavalla kuin on edellisenä iltana suunnitellut. Tai...olinko lainkaan suunnitellut muuta kuin olevani noin viidessä paikassa yhtäaikaa? No, onneksi määrätietoinen mäyräkoira päätti kello 13, että nyt on hänen vuoronsa ja lenkillehän sitä oli lähdettävä. Suunnitelmat seis ja rukkaset naulaan.

Pimeä tulee niin aikaisin, että lenkillä on oikeasti käytävä päiväsaikaan, meillä kun ei ole noita katuvaloja. Joskus suherramme taskulamppujen, otsalamppujen ja heijastimien kanssa, mutta on se vaan niin paljon helpompaa kun jotain oikeasti näkee. Lunta on maassa ja tiekin vähän jäässä, niin ei tartte kuravellissä kahlata.

Vastaamme asteli pieni sinitakkinen herrasmies, siis ehkä perhoskoira...Terapeutti ilmoitti määrätietoisesti haukahtelemalla, että täältä me tullaan ja että mikäs merkillinen sinä olet? Vanha pariskunta jo hieman veti pienempää kaveria pois, mutta kohdatessamme koirat kuitenkin nuuhkivat ystävällisesti toisiaan. Jatkaessamme matkaa Terapeutti vilkaisi minuun ylpeästi: Huomasitko, aika hyvin osasin! No niin osasitkin, vastasin ja tyytyväisyys laskeutui loppumatkaksi yllemme.

3 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Aika lohduttavaa lukea, että joillain muillakin puuttuvat katuvalot. Lähimmät katuvalot täältä meiltä ovat reilun kahden kilometrin päässä ja vain se risteyksen kohta on valaistu. Meidänkin on Ossin kanssa tehtävä se lenkki siis aina päiväsaikaan. Terveiset Porkkalanniemeltä Ossi ja M-L Ai niin ja Terapeutille kehut onnistuneesta ohituksesta. Meiltä ei valitettavasti onnistu.

Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nuo ovat niitä pieniä hetkiä jolloin voi tuntea suurta iloa ystävästään. Onhan se hyvä, kun joku katkaisee kiireen ja vaatii täyden huomion itseensä.

Me täällä tuherrellaan noiden otsalamppujen kanssa ja jokaisella koirallakin on oma led-valo. Katuvaloja on, mutta ei todellakaan jokaisen reitin varrella, on niin ikävä välillä kaupungin valoihin.

Sohvi kirjoitti...

Terapeutti suhtautuu tällaisiin pieniin koiriin ihan ok, ei tainnut oikein edes tajuta mikä sankari sieltä saapuu, kun oli hieno takki päällä. Mukava kohtaaminen.