tiistai 6. syyskuuta 2011

Juoksukoulu mäyräkoiran tapaan

Kävele 5 min.
(kävele 5 m, pysähdy nuuhkimaan Mustin ja Turren jälkiä)

Juokse 2 min.
(juokse omistajasi ohi, vedä hihna tiukalle että ihmiseen saadaan vähän vauhtia)

Pidä pieni tauko.
(nuuhki Mustin, Turren ja Tessun jäljet, merkkaa oma rastisi)

Toista harjoittelu kotimatkalla.
(yllätä ihmisesi ja juokse yhtäsoittoa seuraavalle rastille, jossa nuuhkit Mustin, Turren, Tessun ja Rekun jäljet ja merkkaat tyylikkäästi omasi)

Muista loppuverryttely.
(tee jumppamatolla - joka on mielestäsi kyllä retkipatja - samoin kuin olet nähnyt ihmisen tekevän)

Pidä vapaapäivä, nosta jalat vähäksi aikaa ylös.
(pidä vapaapäivä, nosta jalat vähäksi aikaa ylös)

Tattikoirakoulutuksen jälkeen ollaan ehditty jo toisen harrastuksen pariin, löysin nimittäin juoksukoulu-ohjelman, jota ollaan pian pari viikkoa edetty. Alussa oli mäyräkoirakin mukana, parin minuutin yhtämittainen juoksu onnistui ilman äkkipysähdyksiä. Nyt on minuutit pidentyneet, joten ihan joka lenkille ei koiraa viitsi ottaa, mutta välissä on kivoja "kävele väh. 45 min." -päiviä ja silloinhan tämmöinen peruslaiska ihminen tietysti ulkoiluttaa koiraa samalla.

Mäyräkoira on tästä harrastuksesta yhtä hämmästynyt kuin tattien etsinnästä, mutta juoksentelu kylätiellä näyttää olevan siitä hauskaa. Mitään järkeähän siinä ei näytä sen mielestä olevan, varsinkaan kun emme aja mitään takaa. (sehän tästä vielä puuttuisikin!)

Jos jotakuta kiinnostaa tuo juoksentelu, niin ohjelma löytyi Porin kaupungin sivuilta liikunta-osiosta, siellä oikeassa laidassa on tulostettava versio. Ja mehän tietysti asutaan toisella puolella Suomea enkä ole vaivautunut edes vilkaisemaan, josko samainen ohjelma on lähikaupunkien liikuntatoimilla, no ei se mitään, terveisiä Poriin, täällä sitä kipitellään!

8 kommenttia:

Arttu kirjoitti...

Tattikoulusta juoksukouluun, teistä tulee Terapeutin kanssa tosi oppineita tuota vauhtia :)
Terapeutti pitää hienosti vapaapäivää viimeisessä kuvassa, se on juoksukoulun tärkein päivä.
"Palautuminen" urheiluharrastuksessa tarkoittaa sitten palautumista laiskuuteen ;D))
Terv. ylilaiska juoksematon Mai ja juoksua rakastava Arttu

Marjaana kirjoitti...

Mulla on samainen juoksukoulu menossa, tosin ilman noin hyvää kirittäjää :) Täytyykin ottaa mallia Terapeutin venyttelyistä, ne kun tuppaa unohtumaan ja sitten lihakset jumittavat.

Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Teillä on tosiaankin syksyn mukana tullut into harrastamiseen ja kaikkeen uuteen :) Juoksukoulua mekin kokeiltiin neljästään ja tulin siihen tulokseen että täytyy tehdä parempi talutusvyö. Niin ja opettaa koirat juoksemaan yhdessä ei pelkästään kisaten. Se oli sellainen helvetillinen kolmen mäykyn nippu jaloissani nimittäin.

Marja-Leena kirjoitti...

Terapeutti on ymmärtänyt tuon venyttelyn tärkeyden palautumisessa. Juoksin ennen paljonkin. Nyt tarttisi saada ENSIN painoa vähän pois muuten edessä polvileikkaus jos lähtee suoraan juoksemaan.Lääkäri sanonut että ne polvet eivät kestä mun nykyistä massaa. No ihan varovaisesti olen kokeillut kun ei oikein tiedä millä tuo paino lähtisi. Ossi rakastaa sellaisia juuri sadan metrin pätkiä:) Terveisiä M-L ja Ossi

Sohvi kirjoitti...

Mai: vain koirakoulu on pian käymättä! Hah hah, "palautuminen" on juuri sitä :D

Marjaana: tässä ohjelmassa onkin tämmöinen suht lempeä aloitus, itsehän olen juossut viimeksi yläasteella satasta farkkutakin helmat hulmuten, siihen aikaan oli häpeällistä pitää mitään verkkareita edes :)

Sheriffit: kaikkea tää syksy saakin aikaan! Onko sulla itse tehty talutusvyö? Kokeilin farkkujen lenkkiin tuota hihnan toista päätä, mutta meinas tippuu housut jalasta kun koira veti niin. Pitäs varmaan askarrella jostain, kun nythän farkutkin on vaihtunu verkkarihousuun :) Joo-o, voipi olla kolmen kanssa aika sähellystä, kuvittelen tässä parhaillaan!

Marja-Leena: pitkiä kävelylenkkejä Ossin kanssa? Ja joo, Terapeutti on kyllä ensimmäisenä oikomassa koipiaan kun jumppamaton leväyttää lattialle ja kun itse siihen käyn, se yrittää pelastaa minua hyppimällä ja hyörimällä kimpussa, se kun ei käsitä mitä minä siinä puhkun ja puhisen ja huidon raajoillani!

Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kyllä tein itse tuon vyön. Materiaaleina on käytetty ulkoilukangasta, retkipatjaa, pikalukkoja sekä venelukkoja :) Parannetusta versiosta toivon mukaan tulee esittely blogiin.

Myrsky kirjoitti...

Mainio yhteinen harrastus äipän kanssa. Varsinkin toi ihan viimeisin vaihe :D Suostuisin!

Sohvi kirjoitti...

Sheriffit: No nyt alkoi tosissaan kiinnostamaan tämä talutusvyö! Jäämme mielenkiinnolla odottamaan...

Myrsky: Tänäänpä sattuukin olemaan tuo vapaapäivä, mäyriksen onneksi, vettä kun sataa suurinpiirtein kaatamalla. Kelpaa siinä sohvalla lepuuttaa tassujaan!