keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Korvamerkintöjä

Viikonloppuna äityi taas vasen korva pahaksi. Onneksi oli korvatippoja vielä vähän jäljellä, että päästiin arkipäiviin. Maanantaina sain varattua ajan eläinlääkärille ja tänään sitten kävimme Kirsin luona. Kolmen aiemman lääkärin vastaanotolta ollaan kyllä saatu korvatippoja, muttei selitystä sille, mistä tämä vaiva johtuu. Kirsi otti hiivanäytteet ja sieltähän selitys sitten löytyikin: molemmissa korvissa hiivaa, mutta vain toinen korva oireili pahemmin. Mitäs minä teinkään viime perjantai-iltana? Nakkelin leivästäni muutaman pikku palasen koiralle ja aamulla oli korva sitten punainen ja kipeä. Eli nyt on pullat ja leivät pannassa. Onneksi ruokavalio on muuten vehnätön, kiitos Oscarin puuron.

Saatiin myös uutta lääkettä korvanpuhdistukseen, MalAcetic Otic -nimistä, sisältää etikka- ja boorihappoa, joka tasoittaa hiivaoireita. No, korvatippojakin tietysti. Jospa tämä tästä, riesa korvien kanssa on ollut jo pitkään, vähän sellainen selittämätön silloin tällöin ilmaantunut vaiva. Terapeuttia lykästi, kun saatiin vihdoin aika tälle eläinlääkärille. Ja kiitos kuuluu myös eräälle koiranomistajalle, joka eilen mainitsi hiivan mahdollisuudesta, älysin sitä sitten vastaanotolla väläytellä, että josko se sittenkin...? No, oli se.

Yksi kissoistamme oli myös mukana, yskä vaivasi viime viikolla, mutta loppui kuin seinään juuri kun olin saanut varattua ajan eläinlekurille. No, ei siitä mitään löytynyt, sydän ja keuhkot ok 13-vuotiaalla ukolla. Ehkä sillä oli ollut joku heinä nielussa sitten. Sai kuitenkin rokotuksen, ettei nyt pelkästään huvimatkailuksi mennyt senkään osalta.

Että tämmöinen päivä tänään töitten lomassa.

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Vai oli Terapeutilla hiivaa korvissa. No siihenkin tulee vissiin jotain antibiootteja. Ossillakin on ollut hiivaa korvassa ja se aiheutti tulehduksen. Veikkaan, että silläkin asialla on jotain tekemistä jonkin ruoka-aineallergian kanssa. Tosin Ossi ei ole ikinä piitannut voileivistä - enempi kyllä päällisistä:) Toivottavasti korvat paranevat pian. Ja saihan kisukin sentään rokotuksen..Mitäs kissat muuten yleensä tykkäävät rokotuksista? Mimmoisia suojahanskoja saa ELLit pidellä? Vihaiset kissat ovat aikamoisia pakkauksia ainakin silloin kun niitä pitäisi käsitellä. Ei sen puoleen Ossikin tartti kerran rauhoittaa kun sillä oli ne anturat tosi kipeät ja piti saada karvat leikatuiksi sieltä tassun väleistä. Ei onnistunut ilman rauhoitusta. Terveisiä korvapotilaalle:( Marja-Leena ja Ossi

Sohvi kirjoitti...

Ei tullut antibiootteja, korvalääkkeitä kaksin kappalein ja varalle allergialääke jos sattuu vahingossa saamaan pullapuolta tai muuta sopimatonta. Pitääkin pitää mummolle valistustunti.

Molemmat karvanaamat käyttäytyi ellulla aika rauhallisesti, ell jopa ihmetteli kun Terapeutti antoi putsata korvansa niinkin hyvin. Antaa se kyllä kotonakin. Ja katti jouduttiin ottamaan läheltäni pois kun äityi kehräämään niin ettei sydänäänistä tahtonut saada selvää! Meidän kissat on kyllä yleensä aika rauhallisia eläinlääkärillä, niille ei ole koskaan tarvinnut tehdä mitään suurempaa operaatiota, eikä rokotus vissiin siis kovin pahalta tunnu.

Hoidokkeina taas on muutama aika haastava yksilö, niiden kans on omat systeemit, ovat niin kipakoita luonteeltaan että varmaan on ellutkin ihmeissään. Veikkaan haarniskaa suojavarusteeksi...

Ossille rapsutuksia!