perjantai 27. toukokuuta 2011

Valpas vahtikoira


- Joko se tulee?
- Kuka?
- No se viikonloppu, eihän täällä näy mittään?


Tiedossa sekalainen viikonloppu sisältäen töitä, sadetta ja selityksiä mäyräkoiralle, miksi nyt ei vaan lähdetä a) ajelemaan autolla huvikseen b) minkään karva- eikä piikkieläimen jahtiin. No, ehkä tässä jotain keksitään, odotukset on koiralla korkealla enkä luultavasti pysty vastustamaan tämän pienen oliomme vimmaista tahtoa. Varmaan sitten ajamme autolla metsätaipaleelle ja rämmimme kaatosateessa kaiken elollisen perässä...

Ja näin eurooppalaisena naapuripäivänä ilman muuta valpas tarkkailijamme haukkuu sekä kaikki naapurit, heidän lapsensa että satunnaiset ohikulkijatkin. Näin meillä pidetään mainetta ja naapurisopua yllä. Joskus kyllä ihmetyttää, mitä vikaa näissä meidän naapureissa mahtaa koiran mielestä olla, pysyvät hyvin omalla pihallaan eivätkä käy merkkailemassa mäyräkoiran reviirille? Terapeutti ois hyvä Rauhanturvaaja.

4 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Meillä lähimmät naapurit jätetään haukkumatta, muita haukutaan senkin edestä. Ihminen yrittää kouluttaa koiraa, ei onnistu. No, haukkuminen ja vahtiminen on Ollin ammatti.

Sohvi kirjoitti...

Meillä taas nimenomaan lähimmät naapurit haukutaan. Ääneen lausuttu tervehdys laukaisee haukkureaktion, mutta jos vaan heilautamme kättä, niin koirakin pysyy hiljaa. Tästä seuraa pian se, että pystymme kulkemaan äänettömästi kylän läpi, kädet viuhuen.

Marja-Leena kirjoitti...

Ja meillä haukutaan solidaarisesti kaikki:) Jos Ossi on ulkosalla niin kyllä tiedetään, jos joku ajaa autolla meillepäin (tiehän päättyy meidän pihaan jatkuu tosi huonona metsäautotienä) tai jos joku vaikka kävelee tietä pitkin tai ratsastaa.Ei tarvita ovikelloa. Ihan tututkin haukahdetaan mutta se on sitten vaan tervetuloa haukahdus. Viikonlopun jatkoja M-L kuorsaaja-Ossi

Sohvi kirjoitti...

M-L ja Ossi: :D