tiistai 24. toukokuuta 2011

Potilas ja assistentti

Tänään olin viemässä kolme muuta kissaamme rokotukselle ja niinhän siinä kävi, että mäyräkoira pääsi mukaan. Sunnuntaina se onnistui saamaan silmäänsä jotain sinne kuulumatonta, ehkä kuva kertoo millä tavalla. Miksi ihmeessä tuo pää pitää työntää noin syvälle maan sisään..?

No sunnuntain ja maanantain hölväsin silmää kaikella mitä hyllystä sattui siihen tarkoitukseen löytymään, mutta ujutin Terapeutin varmuuden vuoksi mukaan eläinlääkärikäynnille siihen rokotusten lomaan. Eilisen hölväämisen ansiosta silmä kuitenkin näytti illalla jo aika hyvältä, vaikka tunnustan käyttäneeni kylmästi päivämäärän mukaan vanhentuneita silmätippoja. Ehkä se oli jo pelkkää vettä, mutta joka tapauksessa silmä sillä korjaantui melkein säihkysilmäksi.

No, tänään sitten huristelimme Terapeutin ja kissojen kanssa samalle eläinlääkärille kuin viikko sitten. Terapeutin silmä tutkittiin, ei ollut tulehdusta eikä reikää (!), eikä se nyt tarvinnut enää mitään tippojakaan siihen. Loppuajan se saikin leikkiä assistenttia, olihan kissojen rokottaminen siitä melkoisen mielenkiintoista puuhaa. Kissoille tehtiin terveystarkastus, kaikki hyvässä kunnossa, jopa vanhin 15-vuotias köriläämme. Terapeuttia harmitti kyllä se, että sitä ei päästetty osalliseksi hoitotoimenpiteisiin ja pöytäkin oli niin korkealla, ettei se oikein nähnyt mitä siellä tapahtuu.

Takaisin ajaessa takapenkin kitinä oli hieman kuuluvampaa kuin menomatkalla, Terapeutti saikin istua edessä komentopaikalla, josta se välillä loi "rauhoittavia" katseita takapenkin suuntaan. Katseet kyllä tehosivat, joikuna hiljentyi välillä jopa kokonaan. Että kyllä tällainen assistentti on ihan paikallaan kissojen kans touhutessa.

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Ehkäpä kissalaumaa komentamaan tarvitaan yksi määrätietoinen Terapeutti. Tuskinpa ne silmätipat ainakaan pahaa tekivät. Ossi on niin epäluuloinen kaikkia hoitotoimenpiteitä kohtaan, että monet tuottavat minulle ainakin henkistä tuskaa. Silmätippoja sille olisi varmaan mahdotonta saada silmiin. Korvatipatkin lähes mahdottomia.Yleensä koetan puhdistaa korvankin laittamalla ne tipat pumpulipalaseen.... Muuten menee sähellykseksi. Terveisin se kuorsaaja-Ossi ja M-L

Sohvi kirjoitti...

Joo, silmätipat varmaan huuhtelivat silmää niin että se puhdistui, mikä siinä sitten olikin. Siristeli kovasti. Hätä keinot keksii, eikä eläinlääkärikään moitteita antanut. Kaipa teho niissä vain laimenee vähitellen.

Toivottavasti eläinlääkärikäynnit olivat nyt toistaiseksi tässä, näyttää tuo mäyris olevan niin kova touhuamaan. En ole päästänyt sitä nyt tuonne myyränkoloille ja sitä ottaa päähän.

Ossille rapsutuksia, uni maittaa täälläkin kun on vähän sateinen päivä.