tiistai 29. maaliskuuta 2011

Aurinkoenergiaa

Tänään mäyräkoira kiihtyi nollasta sataan noin sekunnissa. Se nuokkui auringonpaisteessa sohvan selkänojalla, kun keskeytin työt ja kysyin, että saiskos siitä lenkkiseuraa. Kamera täytyi jättää lataukseen, mutta tänne me taas päädyimme. Kelkkaura oli tuskin havaittavissa, lunta on vielä pyryttänyt. Tehtiin siis "Artut", tarkoituksena mäyräkoiran väsyttäminen lumessa rämpimällä. Erittäin tehokasta, mikäli työpäivää on vielä tarkoitus jatkaa. Hihnan päässä juoksuttaminen vaatisi monta lisäkilometriä ja siihenpä se hupenisikin tuo tehokas työaika. Nyt siis saimme aurinkoa, hikiliikuntaa ja työajan säästöä ja muillakin kuin kameralla akut latautui.

Kun puhun joesta ja jäälle menosta, unohdan aina, että virtaava vesi kulkee toisessa uomassa ja tämä missä me kuljemme on ollut aika hiljainen sulkujen takia. Tästä ei ole juoksutettu vettä kuin ehkä loppukesästä viimeksi.

Syksyllä joki näytti tältä. Vettä on vähän, niin että jäänkin olemassaolo on vähän kyseenalaista.


Kuljemme siis lumipatjan päällä. Ihan mukava ajatus oikeastaan.

4 kommenttia:

Arttu kirjoitti...

;=)
Kiva kuulla, että reseptimme sopii Terapeutillekin.

Sohvi kirjoitti...

No, oikeastaan Terapeutti on porskutellut umpihangessa jo toista kuukautta, taisin sittenkin olla itse se joka teki "Artut" ja kahlasin vanhan reitin koskemattomassa lumessa. No, väsytystaktiikka oli päätarkoitus, siis koiralle! Kestää kyllä vain yhden päivän, tänään on taas virtaa.

Marja-Leena kirjoitti...

Jaksaahan se hyväkuntoinen töpöjalka juosta. Meillä on yksi tuttava joka käyttää niin sanotusti tosissaan mäyriksiään ajometsästykseen ja siksi niitä pitää olla kaksi kappaletta. Neljän tunnin yhtämittaisen juoksemisen jälkeen on kuulemma katki ja sitten pitää vaihtaa koiraa ja toinen lepäämään. Meillä meni aikoinaan Ossin kanssa neljän kilsan lenkkiin hyvin kevyesti hölkäten pikkuisen päälle 20 minuuttia. Tunnissa se tekee sillä tahdilla 12 km ja neljässä tunnissa 48 km. Laskinkohan oikein? Ajaessa mäyrishän pinkoo menemään ihan hullun lailla joten varmaan menee enempi kuin sen 48 km puolikkaan päivän aikana. Aivan ihanan näköinen tuo teidän jokimaisema sekä syksyllä että talvella. Terveisin M-L ja Ossi

Sohvi kirjoitti...

Tänään totesin, että kyllä kunto on hyvä - koiralla. Uskon, että metsästävillä mäyriksillä on huippukunto, vaikkei mitään käsitystä noista kilometreistä olekkaan. Liekö sitten metsästäjillä ittellään kunto kohillaan...