lauantai 19. maaliskuuta 2011

Ja parhaasta reseptistä Oscarin saa...



Nyt on Terapeutti painellut pari (vai jo kolme?) viikkoa puuron voimalla. Puuro-ohje löytyi Nellin ja Iinan blogista, ja jo samana päivänä sain Oscar-puuron tarpeet käsiini. Tein sen vähän lyhyemmällä kaavalla (muistin laittaa uunin päälle:) ja lihana oli ihan tavallista naudan jauhelihaa.

Ensimmäisenä iltana sotkin puuroa kuivamuonan sekaan. Terapeutti oli sitä mieltä, että ei näin. Se nosteli raksut lattialle ja söi puuron. Toisena iltana tarjosin puurot ja raksut erikseen ja se oli hyvä. Kolmantena iltana lorautin puuron joukkoon aitoa kreikkalaista oliiviöljyä. Terapeutti heittäytyi oitis epäluuloiseksi, se seisoi noin metrin päässä ruokakupista jalat jäykkinä kaulaansa kurottaen ja antoi kissan maistaa ensin, aivan kuin kuninkaallisissa piireissä on esimaistajat myrkyn varalta. No, puuron sekaan pilkottu nakki hälvensi epäluulot ja kuppi tyhjentyi pohjia myöten. Terapeuttihan on aina ollut valikoiva ruokailija, kauppojen loputtomista valikoimista vain yksi kuivamuona on ollut muita parempi ja sitä ollaan sitten syötetty, muu olisi rahan- ja ruuan hukkaa. Lisänä on ollut naudan liha, juusto ym. lisukkeet, mutta nirso se on.

Itse olen pakastanut osan puurosta, suunnilleen parin päivän annoksiin. Terapeutti syö kyllä vielä lisäksi kuivamuonaa, mutta paljon vähemmän kuin aiemmin. Harkitsen sen jättämistä kokonaan, koska pussin kyljessä ollut lause: sisältää EU:n sallimia väri-, säilöntä- ja hapettumisenestoaineita sai minut soittamaan kyseisen ruuan valmistajalle ja utelemaan (siis kiristämään tietoa), mitähän nuo kyseiset aineet mahtavat olla. Tarkka selostus kiitos. No, selostustahan ei tullut, koska tyttö ei tiennyt. Lupasi kyllä ottaa selvää, mutta mitään ei ole kuulunut. Huoh, aika tavallisia nämä tällaiset vastaukset missä tahansa asiakaspalveluissa. Luulisi muuten, että heillä olisi E-koodi- listat nenän edessä, kysehän on kuitenkin ruuasta.

No, minähän olen ilahtunut tästä puuron hirssi ja tattari-osuudesta. Puuro on lisäksi vaivaton valmistaa, joten se jäänee osaksi Terapeutin elämää. En tiedä, onko se kevät vai pöperö, mutta illalla se saa kummallisia hepuleita ja silloin on huushollissa vauhtia. Energinen se on muutenkin, mutta iltariekkumisista on tullut melkoista yhden-koiran-näytöstä.

Joten luun muotoisen Oscar-patsaan saaaaaaa...Nelli ja Iina! Kiitos tosi paljon ohjeesta!

8 kommenttia:

Arttu kirjoitti...

Onnittelut Terapeutille, kun on siirtynyt terveysmuonaan :)
Koiranruokapurkkeja joskus katselen "sillä silmällä", mutta viimeksi purkki palasi äkkiä kaupan hyllylle, kun tuoteselosteessa luki "lihaa tai eläinperäisiä aineita 4%".

Puuropadat porisemaan, maistuu nirsollekin koiralle kuitenkin paremmin kuin nappulat pidemmän päälle.
Melkein voin olla kiitollinen Artun allergioille. Laiskana ihmisenä olisin kai muuten syöttänyt sille pääasiassa kuivamuonaa. Pakollinen perehtyminen tuoteselostuksiin on avannut silmät. Ei eläimenkään ruoka pitäis olla lisäaineita vaan ruokaa.

Terkkuja Artuilta :)

Marja-Leena kirjoitti...

No hyvä, että Terapeutille puuro maistuu. Minun pitää varovaisesti kokeilla sitä Ossille kanssa. Sillä on ollut tassut ja monta kuukautta niin hyvät, että en ole oikein uskonutkaan. Mutta Ossi on nyt syönyt lähes tulkoon pelkkää eläinlääkärin allergiaruokaa useamman kuukauden. ihan pienen pieniä herkkupaloja saanut jotain muuta. Sitten olen antanut sille jotain eläinlääkärin markkinoimaa öljyä jonka sanoi joskus auttavan allergisiin iho-oireisiin.. Pullosta annan ruokalusikalla suoraan. Terapeutille terveisiä minulta ja Ossilta!!

Sohvi kirjoitti...

Morjens molemmille! Olen kyllä helpottunut kun Terapeutti suostuu syömään tätä puuroa, pentuaikoina oli hermoja raastavaa keksiä ruokaa, joka täyttäisi sekä omistajan että koiran vaatimukset ruokaa kohtaan. Jos Terapeutti saisi päättää, niin se vetelisi pelkkää raakaa lihaa. Ja ehkä vielä mieluiten suoraan raatona metsästä. Piti sitten jonkinlainen kompromissi tehdä, siksi tuo tietty kuivamuona, jotta kuitujakin tulisi.
Olen kokeillut montaa merkkiä, mutta nytkin hyllyssä nököttää eläinkaupasta ostetut pussit, joista toinen vetää vatsan löysäksi, toisessa lukee sisällön kohdalla: viljaa, muttei mitä viljaa, eikä se oikein maistukkaan.

Yleensä olen rasittavan tarkka noissa tuoteselosteissa, mutta eläinruokien kohdalla tehtävä on joskus toivoton. Ja kun ahmiviin koiriin tottuneelle lyödään eteen nirso koira, niin johan siinä itsekkin menee kysymysmerkiksi. Sen vuoksi Oscarin puuro tuntuu tuohon aiempaan vaivannäköön ruuan kanssa suorastaan ällistyttävän simppeliltä.

Luulisin, että tuo kävisi allergisillekkin, kotimaisista viljoista siinä on ohraa ja kauraa...olikos Ossin testeissä todettu vilja-allergiaa?

Ja Nellin blogihan on nimeltään Me and the Mäyräkoira, jossa puuro-ohje on.

Terveisiä, täällä on muuten ollut taas ihana ilma, keväinen!

Nelli kirjoitti...

Kiitoksia Oscarista! :D

Hienoa että puuro on maistunut! Meillä on jo tehty selvää säästöä, kun märkäruoat on saanut jättää kauppaan. Viime viikolla tein puolikkaan puuroannoksen ja lisäsin mukaan jopa 3 porkkanan raasteet. Esimaistelun jälkeen tämäkin muutos hyväksyttiin mäyräkoiran osalta! :)

Meillä Nellin maha on voinut paljon paremmin puuroon siirryttyä. Vietiin sitä maistiaisiksi "mummolan" koirille, jotka olivat niin haltioituneita, että vanha herra oikein tärisi innostuksesta sitä syödessään! :)

Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mekin ollaan huomattu, että kokkailulla säästää selvästi rahaa. Tällä hetkellä pakastin on pullollaan erilaisia lihoja joista on tarkoitus tehdä ruokaa koiruuksille. Me ollaan siirrytty osittain makupaloissakin itse tehtyihin, lähinnä kuivattuun maksaan. Tällä hetkellä kuuluu mahoton jyrsiminen kun syövät raakoja luita. Matothan noissa menee likaiseksi, mutta saavatpahan kaluta jotain ja on mielekästä tekemistä.

Sohvi kirjoitti...

Nelli: Ole hyvä!
Voin kuvitella vanhan herran tärinän, niin hyvää ettei sanotuksi saa! Just laitoin satsin jäähtymään, laitoin siihen sekaan tavallista naudan jauhelihaa + pakastetuotteena myytävää Oscarin jauhelihaa, jossa on nautaa ja riistaa. Riista on taas arvailujen varassa, mitä se on, mutta koemaistatus osoitti, että kelpaa vallan mainiosti.

Sheriffit: Tietyin väliajoin haalin kaupasta satsit erilaisia lihoja ja sisäelimiä kissoille ja koiralle, jolloin isäntä totesi kassajonossa että meillä eläimet syö paremmin kuin me itse!

Sunan kirjoitti...

Teidän kokemus vain lisää halua kokeilla kyseistä tuotetta, mutten täältä meiltä päin ole sitä mistään löytänyt :/ Mistä kaupasta teillä päin sitä saa?
Olen kuitenkin sen verran laiska, etten ainakaan vielä jaksaisi itse ruveta koko ruokaa alusta loppuun tekemään, joten tuollainen helppo versio kiinnostaisi :D

Sohvi kirjoitti...

Prisman hyllystä löysin, en kyllä ole tullut muualta katsoneeksikaan. Ihan on kyllä simppeli tehdä tuo puuro, että suosittelen, jos jostain onnistut löytämään!