keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Joulupallojen sinkoilua



Niin, joulupuu on rakennettu koivun oksista ja kuusi valaisee koiran juoksutarhaa. Tässä on kyllä melkoisia kolmiodraaman aineksia jouluilmassa, yhdistelmä joulupuu-neljä kissaa-mäyräkoira ei välttämättä tiedä rauhallista joulua.

Kissamme ovat olleet tänä aamuna erittäin levottomia, vanhan kansan mukaan se tietää pyryä. Ne poikkoilevat ja sinkoilevat ennen pyryn saapumista, mutta kun se on kohdalla, ne rauhoittuvat kuuntelemaan ja torkkuvat pahimman lumimyräkän ajan. Sieltähän se taitaa olla tulossa...

No neljä säätieteilijäämme näyttivät kyllä aamulla, että vanha sanonta pitää paikkansa. Joulupuu koki ensimmäisen romahduksensa, ikkunalauta tyhjeni roinasta ja Terapeuttikin havahtui sohvansa uumenista. Se ei saanut nukuttua, vaikka ilmiselvästi aamu-unisuus on sen vahvimpia puolia, koska eräs kissoistamme laahasi itseään pitkin sohvan alareunaa, siis lattialla maaten, etutassuillaan kauhoen. Terapeutin mielestä se piti vielä merkillistä ääntäkin, kurnutuksen ja mouruamisen välimuotoa, joten olihan asiaan puututtava. Ja olihan siellä lattialla kivaa roinaakin, jota ihminen yritti manaillen kerätä kokoon.

Hoh hoh, oikein rauhaisaa joulun odotusta muillekkin! Huomennahan sitä päästään itse asiaan!

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Kaunista ja rauhaisaa joulua teille kaikille. Meillä tuli jouluaaton aaton kunniaksi lunta aivan hirmuisasti. Terveisin Ossi ja Marja-Leena

Sohvi kirjoitti...

Kiitos samoin teille! Ollaan säätiedotuksista seurattu lumipilvien vyöryä, ja sinne eteläänhän luvattiinkin kunnon tuiskut. Ne ovat saapuneet tännekkin, tuuli vaan ulvoo nurkissa ja aika monelle riittää lumitöitä joulunpyhinä. Terapeutti on kyllä ihan innoissaan tästä puhurista!