perjantai 8. tammikuuta 2010

Mitä uutta?

Huomasin juuri, että olemme saaneet Uuden Vuoden tienoilla uuden lukijan, tervetuloa joukkoon! Itsekkin aikoinani haeskelin mäyräkoirablogeja, löysin Maurin ja Nellin, joita täällä lueskellaan, mutta olisi kiva tietää, onko teitä enemmänkin? Ja vaikken aina kommentoikkaan, luen ne silti läpi, ihan kiva on kuulla kuulumisia mm. Ossilta.

Nyt kun on tämä oikea talvi, niin menee melkein säätiedotusten puolelle nämä jutut. Isäntä ehti vielä eilen käyttämään Terapeutin ihan kohtuullisella lenkillä (-13), mutta tänään ei olla käyty kuin postilaatikolla (100m) parinkympin pakkasessa. Jos ketään karvakuonoa lohduttaa, niin ensi kesänä saadaan paistatella hellesäissä, mikäli vanhaa kansaa on uskominen.

Koska mitään mullistavaa ei ole tänään tapahtunut (viimeisen puolen tunnin ajan olen pelastanut Terapeutin hampaista sukkia, pohjallisia ym. sälää) niin raportti päättyy tähän, kun ei tästä näytä mitään tulevan blogin pääasiallisen kohteen aktivoidessa ihmistä...

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Hei vaan terapeutti ja Sohvi. Kylmä se jatkuu täälläkin. Eilen muutoin sain kuulla että on pääkaupunkiseudun lumisin talvi vuosikymmeniin. Lentokentälläkin niin paljon lunta että viimeksi on tullut saman verran 70-luvulla. No minunkin mielestäni saisi jo riittää!! Toissapäivänä kun tulin kaupasta kotiin -siis vietimme siellä monta tuntia isäni kanssa -niin hyvä että pääsin yleensä kotiin. Taas olin tyytyväinen siitä että minulla on paljon parjattu city-maasturi. Minä poloinen kun kuulun siihen ryhmään joka OIKEASTI tarvitsee sitä. Tuo 600 metriä postilaatikoltamme on peltojen keskellä kulkeva tie ja tuuli oli painanut lisää lunta sen lisäksi että sitä oli satanut. Oli sellaiset 30-40 senttiset kinokset.
Miehellä taas viikonlopun aikana Avantin kanssa töitä.

Minä ainakin tykkään lämpimästä joten toivottavasti kesästä tulee lämmin. Luulen että Ossikin ottaa mieluummin lämpimän kesän kuin kylmän kesän. En nimittäin ole koskaan nähnyt muuta koiraa kuin Ossin joka etsii kaikkein aurinkoisimman paikan pihalta ja nukkuu siinä pari tuntia. Ja sitten kun tulee liian kuuma niin tulee sisälle eteiseen. Sen juoksunaru on sillä lailla rakennettu että sädettä pihalla on aika paljon. Vaakatasossa kulkeva paksu rautalanka johon on kiinnitetty pitkä fleksi ja siihen vielä parin metrin jatko. Ossihan on pidettävä kiinni. Tuota aitausta minäkin olen miettinyt mutta se on jäänyt toistaiseksi. Pitäisi ehkä rakentaa jotenkin tuon hyötypuutarhan ympärille jotta kauriit ja peurat pysyisivät öisin poissa. Siinä on sitten vain sellainen ongelma että Ossihan rakastaa maan kaivelua. Siinä voisi perunat saada kyytiä... kaiken lisäksi täällä on jonkin verran kyitä. No ei ihan hirveästi. Tontiltamme on hävitetty tässä 17 vuoden aikana ehkä 4 kyytä mutta saman verran niitä hävitän joka kesä tuosta hiekkatieltämme. Kyy ei saa minulta kauheasti armoa. Joku tuossa valitteli radiossa että kyy on niin harvinainen että hänen lapsensa eivät ole edes nähneet. No sitten niillä on harvinaisen tiheä kanta tässä ihan naapurustossa. Jos olisin tiennyt nimen niin olisin soittanut että tervetuloa tänne katsomaan.

Minäkin kävin hieman katselemassa mäyräkoirablogeja ja köysin Maurin ja Nellin. Sitten löysin vielä tälläiset kuin Kontioniemen Sheriffit ja Mäyräkoirat ei kuorsaa (meidän Ossi kyllä osaa senkin taidon - tosin aika vienosti mutta selkeä kuorsausääni) Joskus kun nukkuu kyljellään tai selällään tassut harallaan joka suuntiin. Se on muutoin liikuttava näky. Täällä Porkkalan niemellä on taas aika hyytävää. Tänään en sitten suostu menemään ulos. Ossin väsymysasteesta päätellen se on käynyt isännän kanssa pitemmälläkin lenkillä jo aamusta. Itse nousin vasta puolilta päivin. Voikaahan hyvin. Emännältä ja nukkuvalta Ossilta terveisiä.

Sohvi kirjoitti...

Juu, jotenkin on sellainen olo, että teillä alkaa olla enemmän lunta kuin meillä! Varmaan lapset siellä tykkää, kun on oikea talvi. Joskus nuoruudessa asuttiin muutama vuosi Turun seudulla, ja ne talvet muistan vieläkin: pelkkää jäätikköä ja kylmä viima mereltä. Sama pakkasmäärä ei tunnu täällä sisäsuomessa ollenkaan niin kylmältä, kuivemmassa ilmastossa. Terveisiä!