lauantai 30. tammikuuta 2010

Muistelua


Laitan tähän kuvan, josta itse pidän kovasti. Tässä rakennuksessa on asunut vuosien varrella lehmiä, hevonen/hevosia, arkeologisissa kaivauksissa (=remontti) löytyi muutama hevosenkenkä. Meidän aikanamme siellä on asustanut pari lammasta, vuohi ja adoptoitu kanalauma.

Aurinko ei enää tänään paista, mutta ilma on lämmennyt niin, että Terapeuttikin on päässyt jo parina päivänä kohtuullisen pituisille lenkeille. Tyyli on iloisen pompahteleva ja ilme pirteän utelias, mitä täällä onkaan tapahtunut pakkaskauden aikana! Ja itselleni muistutukseksi, tänään pakkasta -14. (ensi talvena räntäsatessa voin sitten muistella tätä oikeata talvea)

Ja ihan dementian varalta muistuttaisin itseäni myös siitä, että silloin kun minä olin nuori, poljin pyörällä kouluun vielä -25 pakkasasteessa. Kovemmilla pakkasilla (en muista enää pakkasrajaa) hevosilla ratsastettiin ilman satuloita, ja ratsastushousina oli vanhat farkut, jonka päälle oli vedetty itse neulotut säärystimet, siis koko jalan pituiset. Maneesista ei oltu koskaan kuultukaan. Niin, siihen aikaan hevosillekkin kasvoi talvikarva...

Ohopsis kun menikin aiheen vierestä tänään, mutta menköön, antoisia ulkoilupäiviä kaikille mäyriksille omistajineen!

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Ilma se on lämminnyt hieman täälläkin onneksi. Lunta tuli ja tie alkoi olla jo hankala onnettomalle city-maasturille. Kun tytön piti päästä tänään junalle niin hän kävi apinanraivolla kolalla työntelemässä luntä tieltä eilen illalla ja teki töitä reilut kaksi tuntia (haloo sitä tietä on se 600 metriä). Täytyy sanoa että on likalla sisua. No tänään kävi sitten oikea traktori lumilingon kanssa.

Ossi ei vieläkään oikein usko että pakkanen on vähentynyt. Se kävelee 100 metriä ja alkaa kiskomaan kotia kohti. Laiskistunut ukko tässä pakkasten aikoihin. Hevosilla olen kyllä ratsastanut kanssa ilman satulaa mutta ikinä en talvella pyöräillyt kouluun. Pari kilometriä kävelin. Ja sitten täällä Kirkkonummella jouduin kävelemään juna-asemalle. Yli kaksi mutta alle kolme kilometriä. Siis ihan historiallisina aikoina. Mihinhän ne vuodet ovat mennetkin?

Tänä vuonna tulee 30 vuotta siitä kun kirjoitin ylioppilaaksi. Olisi luokkakokouskin mutta sattuu sille ainoalle viikonlopulle kun ollaan reissussa. Ja nyt vie perhe voiton kun kerran lentoliput on maksettu ja hotelli varattu.

Terveisiä lumiselta Kirkkonummelta
Ossi ja emäntä.

Aikku kirjoitti...

Oulussakin on pakkasta vain -11 mutta kylmä tuuli puhaltaa ainakin siperiasta asti. Ja lunta sataa vaakasuoraan. Yhteisvaikutus kolmisenkymmentä astetta. Puolen tunnin aamulenkki Ollin kanssa oli tarpeeksi molemmille.

Mukavia ulkoilureissuja toivotaan kaikille tasapuolisesti!
T. Aikku